AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den Gündeme İlişkin Açıklamalar

TAKİP ET

Ankara - AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Güler'in konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar:

Emekli Maaşları:

Emekli maaşı için bakanlarımızın çalışmaları devam ediyor. Kabine Toplantısı'nda netleştiğinde komisyon aşamasında eklenmesi hususunu değerlendireceğiz. Oran verme imkanım yok, kabinede netleşecek.

Pençe-Kilit Harekatı:

Yarın Meclisimizde İç Tüzük 59. Madde kapsamında Dışişleri Bakanımızın ve Milli Savunma Bakanımızın Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki sızma girişimini ve sonrasında yaşananlar konusunda genel kurulu bilgilendirmesi söz konusu olacak. Parti gruplarında da açıklamalar yapılacak.

Somali ve RTÜK Seçimleri:

Daha sonraki günlerde Somali'ye asker gönderme tezkeresi ve RTÜK seçimleri gerçekleşecek.

Kısa Çalışma Ödeneği:

Kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı. Bugüne kadar 650 bin kişinin yararlandığı bu uygulama, istihdamın devamlılığı ve korunması adına önemli bir çalışma olarak değerlendiriliyor.

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına atıfta bulunarak, toplumu ayrıştıran ve kötülüğü ortaya koyan davranışları kabul etmeyeceklerini belirtti. Gerekli adli soruşturmanın başlatıldığını ifade etti.

Güler, toplamda geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye'nin iç ve dış gündemine dair önemli konular hakkında bilgi verdi.