Afyonspor Kulübü, Ankaragücü - Rizespor Maçı Sonrası Yaşanan Olayları Kınadı

TAKİP ET

Afyonspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig'de oynanan MKE Ankaragücü - Ç. Rizespor maçının hemen sonrasında yaşanan talihsiz olayları kınamak amacıyla bir açıklama yayınladı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, yaşanan olayların tarif edilemez bir üzüntü içerisinde bıraktığı ifade edilerek, Türk futbolu için endişe verici bir durum olduğu vurgulandı. Hakem Halil Umut Meler ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dilekleri iletilirken, olayların sorumluları en şiddetli şekilde kınandı.

Açıklamada, sporun dostluk, fair-play ve centilmenlik prensipleri çerçevesinde yaşanması gerektiği vurgulanarak, futbol sahalarında şiddetin ve saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi. Afyonspor Kulübü, futbolun birleştirici bir güç olduğunu hatırlatarak, tüm futbol camiasını daha sağduyulu ve saygılı bir tavır sergilemeye çağırdı.

Afyonspor Kulübü, futbolun sadece bir spor olmadığını, aynı zamanda bir toplumsal değer ve sorumluluk olduğunu belirterek, bu tür olayların tekrarlanmaması ve futbolun olması gereken değerlere geri dönmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Açıklamanın sonunda, Afyonspor Kulübü olarak yaşanan olaylardan dolayı duydukları üzüntüyü bir kez daha dile getirirken, sporun temiz ve adil bir ortamda yaşanması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti. HES İLAÇ AFYONSPOR olarak, Türk futboluna ve sporseverlere geçmiş olsun dileklerini ileten kulüp, sağduyu ve saygı çerçevesinde bir futbol ortamının yeniden tesis edilmesi için tüm paydaşlara çağrıda bulundu.