Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde "Bağımlılık ve Şiddet" Konulu Panel

TAKİP ET

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilinci artırmak amacıyla düzenlenen "Bağımlılık ve Şiddet" konulu panelle öğrenci, akademik personel ve yerel toplulukları bir araya getirdi.

Panel, Tıp Fakültesi Yeşil Salon'da gerçekleştirildi ve Kadın Kültür Evleri tarafından da yoğun bir katılımla desteklendi.

Etkinliğin Düzenlenişi

AFSÜ Genç Yeşilay Öğrenci Topluluğu tarafından paydaş kurumlarla iş birliği çerçevesinde organize edilen etkinlik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’den Elif Kılıç ve Afyonkarahisar Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden Elmas Aybike Yılmaz'ın bilgilendirici sunumlarına ev sahipliği yaptı.

Konuşmacılar ve Sunumlar

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından AFSÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz'ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, AFSÜ Şuhut SHMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kevser Pamuk, "Kadın, Bağımlılık ve Şiddet" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden Sosyal Hizmet Uzmanı Elmas Aybike Yılmaz'ın "Bağımlılık ve Bağımlı Kişiye Yaklaşım" sunumuyla devam eden programda, AFSÜ Müzik Topluluğu üyeleri mini bir müzik dinletisi sundu. ŞÖNİM’den Sosyolog Elif Kılıç’ın “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” sunumuyla etkinlik zenginleşti.

Katılımcılar ve Çekiliş

Etkinlik, AFSÜ öğrencileri, akademik ve idari personel ile birlikte Kadın Kültür Evlerinden gelen katılımcılar arasında interaktif bir platform sağladı. Programın son bölümünde, katılımcılara yönelik düzenlenen çekilişte hediyeler dağıtıldı ve konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.