Afyonkarahisar Kendin Yap Derneği, Mesleki Eğitimde Çığır Açıyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Kendin Yap Derneği, Mesleki Eğitim Küçük Ölçekli Ortaklıklar projesi kapsamında gerçekleştirdiği Dil Edinimi temalı sempozyumla dikkatleri üzerine çekti.

Bu önemli etkinliğin açılış programına Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, önceki dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve 60. Hükümette Çevre ve Orman Bakanlığı görevinde bulunan Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu gibi önemli isimler katıldı.

Öğretmenlere Destek ve İkinci Dil Edinimi

Kendin Yap Derneği, sadece çocukları geleceğe hazırlamakla kalmayıp, aynı zamanda öğretmenlere de destek veriyor. Sempozyumda, konuşma ve ikinci dil öğrenme güçlüğü ile mücadelede yeni bir adım atıldı. Kendin Yap Atölyesi, çocukları teknolojiye hızlı bir şekilde adapte etmenin yanı sıra, gelecekte ortaya çıkabilecek sorunlara çözümler üretmeye odaklanıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi İşbirliğiyle Gerçekleştirilen Erasmus Projesi

Dernek, İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği Erasmus projesini de sempozyumda tanıttı (2021-2-TR01-KA210 VET-000048480 No'lu Open Source Dijital Mesleki Eğitim Merkezi). Mesleki Dil Edinimi alanında çocuklara ve topluma yönelik çözümler sunan bu projede, 7 farklı dilde 20 meslek alanında dil edinimi sağlanıyor.

Uluslararası Katılım ve Konuşmacılar

Sempozyum, sadece yerel değil, aynı zamanda uluslararası bir boyut kazandı. Houston Christian Üniversitesi'nden Professor Denese Wolff ve Hindistan'dan Professor Karanam Pushpanadham gibi konuk konuşmacılar, etkinliğe katılarak önemli değerlendirmelerde bulundular.