Afyonkarahisar'ın en zengini kim?

TAKİP ET

Afyonkarahisar, Türkiye genelindeki ilimler arasında mevduat zenginliği açısından 24. sırada yer alıyor, TÜİK sistemlerine göre. Ancak şehirdeki zenginlik sadece banka hesaplarıyla ölçülemez. Afyonkarahisar, büyük gayrimenkul sahipleri, ihracat yapan şirketler ve vergi rekortmenleri ile dikkat çeken bir ekonomiye sahiptir.

Vergi Rekortmenleri

Afyonkarahisar vergi rekortmenleri listesinde uzun yıllardır kendine özgü sağlam bir yer muhafaza edilmekte. Bu isimler arasında öne çıkanlar:

Kırlıoğlu A.Ş. Sahibi Süleyman Kırlıoğlu: Afyonkarahisar'ın vergi rekortmenleri listesi uzun yıllardır üst sıralarda kendine yer bulan Kırlıoğlu A.Ş.'nin sahibi.

Çakmak Mermer Sahibi Mehmet Çakmak: Büyük bir gayrimenkul varlığına sahip olan Çakmak Mermer'in sahibi vergi rekortmenleri arasında yer almaktadır.

Demireller Mermer ve DEMMAK Makina Sahipleri Adnan ve Şuayp Demirel: Afyonkarahisar'ın iş insanları arasında vergi rekorları zenginleri listesinin zirvesinde bulunan isimler.

Afyon'un En Zengin İsimleri

Vergi rekortmenleri listesine göre, Afyon'un en zenginleri arasında öne çıkan isimler şunlardır:

Ahmet Erçin Öztaylan - Yayla Şekerleme: Afyonkarahisar'ın geleneksel lezzetlerinden birini üreten Yayla Şekerleme'nin sahibi.

Ahmedi Salim Pancar - İkbal A.Ş.: İkbal A.Ş.'nin sahibi olan Ahmedi Salim Pancar, şehrin önde gelen zengin iş insanlarından biri.

Sami Korhan Gülhan - Mermerci: Mermer sektöründe faaliyet gösteren Sami Korhan Gülhan da vergi rekortmenleri arasında yer alıyor.

Diğer Önemli İsimler

Afyonkarahisar'ın zenginlik ve ekonomik geçim açısından diğer önemli isimleri arasında şu aileler bulunmaktadır:

Çavdar Ailesi
Karamehmet Ailesi
Uysal Ailesi
Tokman Ailesi

Ayrıca Gıda Sanayiinde faaliyet gösteren Kocaşaban ailesi de Afyonkarahisar'ın ekonomik yapısına önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu zenginlik ve ekonomik canlılık bir arada, Afyonkarahisar'ın tarihsel olarak köklü köklü aileleri, şehrin ekonomik ve kültürel yapısının gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Afyonkarahisar, sadece mevduat zenginliği ile değil, aynı zamanda güçlü ve çeşitlendirilmiş ekonomisi ile dikkat çeken bir şehir olarak öne çıkıyor