Afyonkarahisar'ın birçok ilçesine doğalgaz müjdesi

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Dinar, Şuhut ve Sinanpaşa ilçeleri başta olmak üzere, doğalgazı olmayan birçok beldeye önemli bir projeyle müjde verdi.

Başkan Uluçay, yaklaşık 1 milyar liralık yatırımın ardından, 2024 yılında da projelerin devam edeceğini açıkladı. İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan, Gazlıgöl, Döğer beldeleri ile merkeze bağlı Işıklar, Sülümenli, Sülün ve Çayırbağ beldelerinin doğalgaza kavuşacağını belirten Uluçay, Sinanpaşa'nın beldelerinin de bu yıl sonunda doğal gaz kullanmaya başlayacağını ifade etti.

Başkan Uluçay, Şuhut ilçesine bağlı Karaadilli, Dinar'a bağlı Tatarlı, Haydarlı beldelerinde basınç düşürme merkezlerinin kurulacağını ve ilerleyen süreçte bu bölgelerin de doğalgaza kavuşacağını müjdeledi. Ayrıca, doğalgaz projelerinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan'a teşekkürlerini ileten Uluçay, Afyonkarahisar'ın enerji haritasını değiştirecek bu projenin il genelinde olumlu yansımaları olacağını vurguladı.

Afyonkarahisar için devreye alınacak bu doğalgaz projeleri, bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı destekleyerek, vatandaşlara ekonomik avantajlar sağlayacak. Bu önemli adımın, şehirdeki yaşam kalitesini artırması ve enerji ihtiyacını daha sürdürülebilir bir hale getirmesi bekleniyor.