Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden Önemli Duyuru!

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 01.10.2023 tarihli kararı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 02.10.2023 tarihli talimatları doğrultusunda yeni adres işlemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 01.10.2023 tarihli kararı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 02.10.2023 tarihli talimatları doğrultusunda, adres iş ve işlemlerinde yeni düzenlemelere gitme kararı aldı.

01 Ekim 2023 itibariyle yürürlüğe girecek olan bu düzenlemeye göre, 31 Mart 2024 tarihine kadar adres iş ve işlemleri Nüfus Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek. Ancak her gün İl ve İlçe Seçim Müdürlüklerine yapılan adres işlemleri, düzenli olarak bildirilecektir.

Bu yeni düzenleme ile adres değişiklikleri artık İl ve İlçe Seçim Müdürlükleri tarafından da takip edilecek ve kararlar verilecektir. Vatandaşlar, adres konusundaki şikayetlerini ve taleplerini aynı şekilde İl ve İlçe Seçim Müdürlükleri'ne iletebileceklerdir.

Bu önemli değişiklik, vatandaşların adres işlemleri konusundaki süreçleri daha düzenli ve etkili bir şekilde yürütebilmelerine olanak sağlayacak ve seçim müdürlükleri ile nüfus müdürlükleri arasındaki işbirliğini artıracaktır