Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı İçkili Restoranları Denetledi

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı olan (2) içkili restorantın kontrolü i...

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı olan (2) içkili restorantın kontrolü için denetim yapıldı.

Denetim, 28 Ekim 2023 günü 00.00-03.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Denetimde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Deftardarlık personeli, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Jandarma Asayiş Timi'nden toplamda (45) personel yer aldı. Denetim sonucunda açık olan (2) restoranta, İş Kanununa Muhalefet/SGK Kanununa Muhalefet, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanununa Muhalefet, 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarından idari para cezaları uygulandı. Bunun yanı sıra, içkili restorantlarda 18 yaşından küçük birinin alkol aldığı tespit edilmesi üzerine adli ve idari işlem başlatıldı ve çocuk şahıs ailesine teslim edildi. Ayrıca, içkili restorantta çalışan bir kişi hakkında Kongre Üyeleri için Vize Sunum Toplantısı'na Muhalefet suçundan iş yeri sahibine idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde, Jandarma personeli tarafından yapılan aramalarda (2) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bu açıklama, kamuoyuna saygıyla duyuruldu.