Afyonkarahisar İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirdi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü'nün sekretarya hizmetlerini yürüttüğü İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu, Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda vatandaşların başvuru ve şikayetleri değerlendirilerek çözüm odaklı kararlar alındı. Ayrıca insan hakları bilincinin geliştirilmesi ve hak ihlallerinin önlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Afyonkarahisar Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yönetilen İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu, Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının başkanlığını Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç yaptı.

Toplantıda, kent genelinde yerleştirilen İnsan Hakları Başvuru kutularına yapılan müracaat ve şikayetler ele alındı ve çözüm odaklı kararlar alındı. İl İnsan Hakları Kurulu, siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından, Tabipler Odası'ndan, Barolar Birliği'nden, Sanayi ve Ticaret Odası'ndan, Okul Aile Birliklerinden, sendika ve meslek odalarından temsilcilerden oluşuyor ve insan hakları konularında çalışmalarını sürdürüyor.

Kurul bünyesinde oluşturulan komisyonlar, insan hakları bilincinin artırılması, hak ihlallerinin önlenmesi ve araştırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda cezaevleri, karakollar ve nezarethaneler de ziyaret edilerek hükümlü ve tutukluların fiziki şartları ve talepleri değerlendirildi, çözüm önerileri ilgili kurumlara iletilerek vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi sağlandı.

Ayrıca İl İnsan Hakları Kurulu, genel olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) kanalıyla iletilmesi gereken başvuruları da değerlendiriyor ve vatandaşların kamu kurumlarına bıraktığı başvuruları ilgili kurumlara ileterek çözüm sağlama amacı güdüyor. İnsan haklarına saygı ve eşitlik ilkesini vurgulayan kurul, ilimizde bu değerlerin yaşatılması için çalışmalarını sürdürecek.