Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileri Salar 'da işletmeyi ziyaret etti

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Salar Kasabasında bulunan bir işletme, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından ziyaret edildi.

İşletme, Mehmet Bağır tarafından yönetiliyor ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen bir proje kapsamında faaliyete geçmiş durumda. Toplamda 3 milyon 434 bin TL'lik bir yatırımın bütçelendiği işletme, ziyaret esnasında öğrencilere detaylı bilgi sunuldu ve uygulamalı süt sığırı yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.

Ziyaret sırasında işletmenin AB standartlarına uygun barınaklar, hayvan refahı gereklilikleri, robotik sağım sistemi, otomatik mama makinesi ve yem hazırlama mekanizasyonu gibi konularda yapılan yatırımlar dikkat çekti. Öğrenciler, bu teknolojik ekipmanlar ve işletmenin geldiği nokta hakkında büyük bir ilgi gösterdi.

TKDK tarafından desteklenen projelerin sahada etkisini göstermeye devam ettiği bu ziyaret, veterinerlik öğrencilerinin sektördeki yenilikleri takip etme ve uygulamada daha motive olmalarını sağladı.