Afyonkarahisar'da uluslararası öğrenciler kültür buluşmalarında bir araya geldi.

TAKİP ET

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Genç Ofislerinde, Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği ile işbirliği halinde kültür buluşmaları düzenlendi.

Bu etkinliklere farklı ülkelerden eğitim için Afyonkarahisar'a gelen öğrenciler katıldı. Irak, Filistin, Sudan, Afganistan, Endonezya, Yemen, Somali, Suriye, Kazakistan ve Mısır'dan gelen misafir öğrenciler, kendi ülkelerini tanıtan stantlar açtı ve yemek ikramında bulundu.

Programda konuşan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "El ele olacağız, gönül gönüle olacağız. Yaşanabilir bir dünyayı birlikte kuracağız" dedi. Kasapoğlu ayrıca, "Dün Bosna'ya, Çeçenistan'a nasıl saldırdılarsa bugün Filistin'e saldırıyorlar. Dün Bosnaydık, Çeçenistandık bugün de Filistiniz" şeklinde ifadeler kullanarak Filistin'deki zulme dikkat çekti.

Programa Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, AKÜ Rektör Yardımcısı Murat Peker, Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ayhan Koyuncu, Başkan yardımcısı Ömer Acar, AFSÜ ve AKÜ daire başkanları, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, Gençlik Merkezi Müdürleri, gençlik liderleri, gönüllü gençler ve 10 ülkeden yüzlerce uluslararası misafir öğrenci katıldı.