Afyonkarahisar'da Ruh Sağlığı Toplantısı Düzenlendi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valiliği tarafından ruh sağlığına yönelik olarak yapılan toplantıda, kamu kurumları ve üniversitelerin üst düzey yetkilileri bir araya geldi.

Toplantıda, ilimizde yaşayan 15-49 yaş aralığındaki bireylerin ruh sağlığına odaklanan faaliyetler değerlendirildi. Ruh sağlığı hizmetlerinin sunumunda kurumlar arası iş birliğinin artırılması kararlaştırıldı.

Toplantının öne çıkan konu başlıklarından biri, aile kurumunun birey düzeyinde ruh sağlığı üzerindeki etkisi oldu. Aile, bireyin ruh sağlığını organik ve organik olmayan yollarla belirleyici bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, ailenin ruh sağlığını koruyucu ve geliştirici işlevleri önemlidir. Aile içi problemlerin çözümünde sağlıklı iletişimin önemine vurgu yapılarak, iletişim becerilerinin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik başkanlığında AFSÜ Başhekimliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Sağlık, Milli Eğitim, Emniyet, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimliği katıldı. Toplantının sekretaryası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldı ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Psk. Numan Harputlugil konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.