Afyonkarahisar'da Kuvvetli Fırtına Bekleniyor, Tedbirli Olun!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün Afyonkarahisar'da kuvvetli fırtına bekleniyor. Yetkililer vatandaşları olası risklere karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Fırtınanın şehirde ağaç devirme, çatı uçurma ve baca gazi zehirlenmelerine neden olabileceği belirtiliyor. Hava sıcaklıklarının da düşeceği tahmin ediliyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de olası risklere karşı hazır bir şekilde bekliyor. Vatandaşlar da evlerinin çevresindeki ağaçların dallarını keserek ve gevşek eşyalarını güvenli bir yere taşıyarak önlem alabilirler.

Ayrıca, araç kullanacak sürücülerin de yola çıkmadan önce araçlarının bakımlarını yaptırmaları, emniyet kemeri takmaları, hız limitlerine uygun bir şekilde seyretmeleri ve ani manevralardan kaçınmaları gerektiği konusunda uyarılıyor.

Meteoroloji yetkilileri, hava koşullarının takip edilmesi ve olası risklere karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyarıyor

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra Denizli ve Uşak çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Gece sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, gündüz sıcaklıklarında 4 ila 6 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Güney, güneybatılı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, zamanla kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer kısa süreli 70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın güney, güneybatılı (Lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer kısa süreli 70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

afyon fırtına afyon fırtına uyarısı Afyon Hava Durumu Afyon haber Afyon son dakika Afyon haberleri