Afyonkarahisar'da kar yağışı bekleniyor!

TAKİP ET

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar ve çevre iller için güncel hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

Meteorolojik Görünüm

Bölge genelinde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'nin doğu kesimlerinde yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar hafif kar yağışları öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık, 8 ilâ 10 derece düşerek, soğuk bir havayla karşılaşmamıza neden olacak.

Rüzgar

Rüzgarın güneybatılı yönden esmeye başlayarak zamanla batılı yönlere doğru kuvvetli bir şekilde artması bekleniyor. Hatta, zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

Uyarılar

Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durumun genel olarak güneybatıdan başlayarak Pazar günü sabah saatlerinden itibaren batıya doğru kayarak akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Ancak, olası çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

İl ve İlçelere Göre Hava Durumu

Afyonkarahisar

En Düşük Sıcaklık: -1°C

En Yüksek Sıcaklık: 3°C

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, bu gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı.

Denizli

En Düşük Sıcaklık: 2°C

En Yüksek Sıcaklık: 9°C

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.

Uşak

En Düşük Sıcaklık: -2°C

En Yüksek Sıcaklık: 3°C

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, bu gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı.

Bu hava durumu raporu, Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanmıştır. Hava durumu koşullarına karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önemlidir