Afyonkarahisar'da Jandarma Ekipleri, Kaçak Makaron Operasyonu yaptı

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'nın başarılı istihbari çalışmaları sonucunda, kaçak mal ticareti yapan bir şüpheli tespit edilerek hızlı bir operasyon gerçekleştirildi.

H.Y. (E-1985) isimli şahsın kaçak makaron taşıdığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, bu bilgi üzerine derhal harekete geçti.

Operasyon ve Araç Durdurma

Şüphelinin kullandığı 11.143 plakalı araç, İhsaniye ilçesi Cumalı Köyü mülki sınırları içinde bulunan Kütahya-Afyonkarahisar Karayolu üzerinde jandarma ekiplerince durduruldu. Gerçekleştirilen araç kontrolünde, faturasız ve sevk irsaliyesiz makaronlar tespit edildi.

Ele Geçirilen Kaçak Malzeme

Araç içerisinde yapılan detaylı kontrolde, çeşitli markalarda olan (14) koli içerisinde toplamda (140.000) adet kaçak makaron ele geçirildi. Bu kaçak malzemeler, adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda incelenmek üzere Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gönderildi.

Şüpheli Gözaltına Alındı

Operasyon kapsamında H.Y. isimli şüpheli şahıs gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak başlatılan adli tahkikat, suçluların adalet önünde hesap vermelerini sağlamak amacıyla titizlikle yürütülüyor.