Afyonkarahisar'da Gümrük Kaçağı Sigara Sevkiyatı Engellendi

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 05/09/2023 tarihinde doğu illerinden batı illerine gümrük kaçağı sigara taşıdığı değerlendirilen bir aracı Çay İlçesi Dörtyol Kavşağı'nda durdurarak 7.130.000 adet/dal boş makaron ve 900 kg kıyılmış tütün ele geçirdi. İşte ayrıntılar:

Afyonkarahisar'da 7 Milyon Adet Makaron ve 900 Kg Kıyılmış Tütün Ele Geçirildi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri, gümrük kaçağı sigara sevkiyatını önlemek için önemli bir operasyon gerçekleştirdi. 05/09/2023 tarihinde Çay İlçesi Dörtyol Kavşağı'nda durdurulan bir araç içerisinde yapılan arama sonucunda, 7.130.000 adet/dal boş makaron ve 900 kg kıyılmış tütün ele geçirildi.

Operasyon, Çay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın arama kararıyla gerçekleştirildi. Araç içerisinde bulunan kaçak malzemelere el konulurken, olayla ilgili M.Y. isimli şahsa 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu (SKM) suçundan işlem yapıldı. Ancak tahkikat süreci devam ediyor.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadelede kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor ve gümrük kaçağı malzeme sevkiyatlarını engellemeye yönelik operasyonlarını artırıyor