Afyonkarahisar'da Fuhuşla Mücadele Operasyonu: 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı bir operasyon kapsamında, fuhuşla mücadelede önemli bir adım atıldı

Operasyon sonucunda E.A., S.B. ve M.C. isimli şahısların, Afyonkarahisar genelinde zor durumda olan kadınları fuhşa teşvik ettikleri, müşteri temin ettikleri, fuhuş için yer ve imkan sağladıkları, birbirleri ile irtibatlı oldukları şüphesiyle kuvvetli bir şekilde soruşturma başlatıldı.

Bu süreçte H.T. ve M.T. isimli şahısların da şüphelilerle bağlantılı olduğu değerlendirilerek soruşturma dosyasına dâhil edildi. 25.11.2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, belirlenen şüphelilerin fuhşa yer temini için kullandıkları tespit edilen Erenler Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Fakıpaşa Mahallesindeki ikametlerde şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, toplamda 36.485 TL, 320 USD para ve 49.210 TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi ve el konuldu. Ayrıca, dosya kapsamında tespit edilen 9 mağdur kadın ve 53 bilgi sahibinin ifadeleri alındı.

E.A., S.B., H.T., ve M.T. isimli şüpheli şahıslar, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanırken, M.C. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bu önemli operasyon, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi. Şüphelilerin fuhuşa yönlendirmesi ve bu suçları işlemesi nedeniyle adli süreç devam ederken, emniyet güçleri tarafından kadınların korunması ve suçun önlenmesi amacıyla etkili bir mücadele sürdürülüyor.