Afyonkarahisar'da Çobanlar İlçesi'nde Ruhsatsız Silah Operasyonu

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Çobanlar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmaların ardından önemli bir operasyona imza attı.-

H.Y. isimli şahsın Afyonkarahisar iline ruhsatsız silah getireceği yönünde alınan bilgiler üzerine, Çobanlar-Bolvadin Karayolu üzerinde Jandarma ekipleri tarafından şüpheli araç tespit edilerek durduruldu.

Araçta gerçekleştirilen detaylı kontrolde, seri numarasız ve faturasız ruhsatsız silahlar bulundu. Adli makamlardan alınan arama kararı ile araçta yapılan inceleme sonucunda, toplamda (12) adet ruhsatsız av tüfeği ve (23) adet ateşli silah ele geçirildi.

Operasyon kapsamında H.Y. isimli şahsa, 2521 Sayılı Kanuna Muhalefet kapsamında (Ruhsatsız av tüfeği bulundurmak ve taşımak) ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet kapsamında (Ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşımak) idari para cezası uygulanmıştır.

Meydana gelen olayla ilgili adli tahkikat başlatılmış olup, güvenlik güçleri detaylı bir soruşturma yürüterek olayın arkasındaki bağlantıları ortaya çıkarmaya çalışacaktır