Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali bu tarihlerde düzenlenecek

TAKİP ET

Bu yıl 2. kez gerçekleştirilecek olan Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, 24-27 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak. Festivale şu ana kadar 122 ülkeden 2,876 film başvurdu. Bu yılki teması ise "29 Ekim'den 15 Temmuz'a Zor Zamanda Direnmek" olacak.

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında ikinci kez gerçekleştirilecek.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında yapılacak olan Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali, 24-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün destek verdiği festival, Büyük Taarruz'un ruhunu anlamayı ve şehitlerimizin hatırasına saygıyı amaçlıyor. Festivalin bu yılki ana teması "29 Ekim'den 15 Temmuz'a Zor Zamanda Direnmek" olarak belirlendi. Festivalde şu ana kadar 122 ülkeden 2,876 film başvurdu.

Festivalin direktörlüğünü Sevda Dursun, festival danışmanlığını da Hilal Çelenk yapıyor. Festival Düzenleme Kurulu'nda ise Baran Mayda görev alıyor. Jüri üyeleri ise Şükrü Sim, Özcan Demir, Can Nergiz, Çiçek Dilligil, Kerim Ayyıldız, Hamid Coşkun, Haluk Özenç, Nesrin Kula Demir ve Yavuz Özer'den oluşuyor.

Festival, 24 Ekim Salı günü saat 14:00'te Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde Ahmet Yenilmez'in "AKİF" isimli tiyatro gösterimiyle başlayacak. 25-26 Ekim tarihlerindeki gösteriler ve söyleşiler ise Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde devam edecek. Festivalin kapanışı ise 27 Ekim Cuma saat 20:00'de Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak ödül töreniyle gerçekleştirilecek.