Afyonkarahisar'da bu okul kız hafız yetiştirmeye devam ediyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Kız Hafızlık proje okulu öğrencilerini bekliyor.

Afyonkarahisar Merkezinde yer alan Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu, örgün eğitim sistemiyle birlikte kız hafız yetiştirmeye devam ediyor.

Afyonkarahisar Merkezinde, Uydukent olarak bilinen Selçuklu Mahallesi'nde konumlanan, örgün eğitim sistemiyle birlikte kız hafız yetiştirmeye devam eden okul, 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren hafızlık proje okulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

4. Sınıfı Bitiren Kız Öğrencilere Hafızlık Projesi

İlkokul 4. sınıfı tamamlayan kız öğrenciler, okulun uygulayacağı seçme sınavı sonrasında puan üstünlüğüne göre kız hafızlık programına kabul edilmektedir. Okula öğrenciler sınav ile kabul edilecek olup, yapılacak sınav soruları öğrencilerin mezun olduğu 4. Sınıf müfredatına yönelik olacağı ifade edildi. Okulda hafızlık öğrencilerinin yanında hafızlık programına dâhil olmak istemeyen kız ve erkek öğrenciler için de ayrı sınıflar mevcut.

Müstakil Okul Kız Pansiyonu

2023 Eylül itibariyle müstakil pansiyona sahip olan okul; 7/24 sıcak su, çalışma ve etüd odaları, geniş yemekhane, mescitler ve 3 kişilik yatakhaneleri ile öğrencilere geniş imkânlar sunuyor. Gün içinde okulda devam eden hafızlık çalışmaları,okul sonrasında akşam saatlerinde hafız öğreticiler eşliğinde devam ediyor. Hafız programına alınan kız öğrenciler pansiyonun tüm imkânlarından ücretsiz olarak faydalandığı belirtildi. Okul pansiyonu sadece hafızlık yapmak için okulumuzu tercih eden kız öğrencilere tahsis edileceği vurgulandı.

   

 

Özel Bir Ortamda Eğitimler Devam Ediyor

Okul binasında bulunan 20 kişilik sınıf mevcutları ile özel bir okul ortamında eğitim öğretim ortamı sunulmaktadır. Dersler, ortaokul müfredatıyla aynı olup, il geneli ve ulusal çapta hazırlanan projeler, çeşitli sportif faaliyetler, egzersiz çalışmaları, geziler gibi etkinliklerle öğrencilerin akademik ve kültürel açıdan gelişimleri desteklenmektedir. Okul, gelecek eğitim-öğretim yılında imkânlarından faydalanacak kız hafız adaylarını beklemektedir. Okulda geniş kütüphane, ayrı kız ve erkek mescitleri, fen laboratuvarı, bilişim odaları, akıl ve zeka oyunları odası, dart salonu gibi pek çok etkinlik için tahsis edilmiş mekanlar yer almaktadır.

 

  

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Açısından Zengin Okul

Okul aynı zamanda yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler ile yarışmalara katılım sağlayarak öğrencilere sosyalleşme olanağı sunuyor. Özel gün ve geceler başta olmak üzere okul, İl ve Ulusal çapta pek çok yarışma ve etkinliğe katılım sağlayan okul öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal faaliyetlerle de gelişmelerine olanak tanıyor.

  

  

Mahalleden Gelen Öğrenciler İçin Hafızlık Programına Dâhil Olmayan Sınıflar

Hafızlık programına dahil olmayan kız öğrenciler ve erkek öğrenciler için de okulda hafızlık sınıflarından bağımsız sınıflar oluşturulmuştur.

Konuyla ilgili Okul Müdürü Adem AKPINAR; “Vatandaşlarımızı okulumuza davet ediyoruz. Gelsinler burada yerinde inceleme yapsınlar, konuşalım yerinde tanıtma imkânımız olsun. Dışarıda pek çok kişi burada yapılan çalışmaların farkında değil. Bunları duyurmak ve layıkı ile hafız yetiştirmek bizim vazifemiz. Toplumda imam hatip okullarının iyi bir şekilde tanıtılmasında yapılan çalışmaların çok büyük önemi mevcuttur. Bu sebeple ekibimiz ile azimle çalışarak öğrencilerimize tüm imkânlarımızı sunmamız ve daha çok veliye ulaşmamız gerekmektedir. ” ifadelerini kullandı.

Seçme Sınavı Başvuru Tarihleri Açıklandı.

Okuldan yapılan açıklamada, "2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrenci seçme sınavı başvuruları 15 Mart 2024 ile 24 Mayıs 2024 tarihleri arasında şahsen okuldan veya online okulun internet sayfasından (https://somerhiho.meb.k12.tr/ )başvuru ile yapılabilecektir. Online başvurular, okulun resmi internet sayfasında yer alan ön kayıt bölümünden gerçekleştirilebilir. Öğrenci seçme sınavı ise 25 Mayıs 2024 tarihinde saat 10.30'da okulda uygulanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Detaylı bilgi almak için 0 272 502 03 01 numaralı okul telefonundan veya okul internet sayfasında yer alan iletişim menüsünden e-posta yolu ile iletişim kurulabilir.

Okul Tanıtım Broşürü

Okul Tanıtım Afiş