Afyonkarahisar'da bir cadde daha tek yön uygulamasına geçiyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında, Kurtuluş Caddesi üzerinde planlanan tek yön uygulamasına ilişkin bilgiler verdi.

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Taşer'in sorduğu soruya cevap veren Zeybek, tek yön uygulamasına bölüm bölüm geçileceğini açıkladı.

Tek Yön Uygulamasının Aşamalı Geçiş Nedeniyle Planlanması

Zeybek, sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi: "Trafik Şube Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede belirlenen caddelerde aynı anda tek yön uygulamasına geçmenin trafikte keşmekeşe neden olacağı ifade edildi. Bizim yetkimiz Belediye olarak değil. Ambaryolu Caddesi'nde yapılan tek yön uygulamasının olumlu sonuçlar verdiğini gördük. Kurtuluş Caddesi'nde de aynı başarıyı yakalamak adına peyder pey tek yön uygulamasına geçilecek."

Zeybek, planın uygulamaya geçirildiği zaman Mecidiye ve Kurtuluş Caddesi üzerinden şehre girişin, Gazlıgöl Caddesi üzerinden çıkışın planlandığını belirtti.

Afyon Lisesi'nde Yıkılan Bina ve Eğitim Alanındaki Gelişmeler

Belediye Meclis Üyesi İrfan Özsandık'ın Afyon Lisesi'nde yıkılan binanın durumuyla ilgili sorusuna Zeybek, şu şekilde cevap verdi: "Afyon Lisesi'nin tarihi binası, onca depreme rağmen yüzyılı aşkın süredir ayakta duruyor. Ancak, sonradan eklenen yaklaşık 25 yıllık binalar maalesef dayanıklı olamadı ve yıkıldı. Vatandaşların ilave bina yapılmaması yönündeki taleplerini dikkate alacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek, mevcut bina öğrenci sayısını karşılıyorsa yeni bina yapma kararı almayacağız. Beton yığınlarına son vererek, çevreyi koruyacağız."

Bu gelişmelerle birlikte, Afyonkarahisar Belediyesi'nin planladığı tek yön uygulamasının aşamalı olarak hayata geçirileceği ve Afyon Lisesi'ndeki eğitim alanındaki gelişmelerin vatandaş talepleri doğrultusunda şekilleneceği belirtiliyor. Kent içi trafik sorununa yönelik çözüm arayışları ise önemli bir gündem maddesi olarak sürüyor