Afyonkarahisar'da Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümünde anma töreni düzenlendi

TAKİP ET

Milli Mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü, anma günü programıyla kutlandı.

10 Kasım'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen program, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Kaymakam Osman Bilici ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarının ardından, saat 09.05'te sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada bayraklar yarıya indirildi.

Çelenk sunma töreninden sonra, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda düzenlenen Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk'ü Anma Günü Programına katıldı.

Program, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan video ve oratoryo gösterisi sergilendi. Ayrıca, özel olarak hazırlanan fotoğraf sergisi de gezildi.

Programın ardından, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Kaan Yılmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Çelenk Sunma Törenine katıldı.