Afyonkarahisar'da 100. yıl kutlamaları kapsamında Çocuk Koroları Şenliği düzenlendi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar Çocuk Koroları Şenliği düzenledi.

Etkinlik, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fakı Can Yürük, Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan, Müzik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Filiz Yıldız, Yaylı Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Taş gibi birçok davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Şenlik, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu ve Orkestrası'nın yönetimindeki Nasuh Görkem Karagün ve Konservatuvar Çok Sesli Korosu'nun şefi Öğr. Gör. Kerem Aksen'in açılış konserleriyle başladı. Ardından Arş. Gör. Hakan Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği "An ve An Kocatepe" belgeseli gösterildi.

Türk Silahlı Kuvvetler Armoni Mızıkası Solisti Gökçenur Semerci, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan, Koro Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bertan Rona, Yaylı Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Taş, Öğr. Grv. Marzena Maria Kızılay, Sahne Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Kerem Aksen ve Müzik Öğretmeni Gülşah Tazegül'ün danışma ve değerlendirme kurulunda yer aldığı şenlikte, farklı şehirlerden 7 çocuk korosu ve 400 çocuk sahne aldı ve toplamda 49 çocuk şarkısı seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğr. Elm. ve Şenlik Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Okan Kızılay yaptı. Kızılay, şenliğin Cumhuriyetin 100. yılına adanmış bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyetin anlamı ve öneminden bahsetti. Ayrıca, çocuk korolarının bir araya gelmesinde ve birlikte hareket etmesindeki önemine de değindi. Konuşmasını tamamlayan Kızılay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Çağhan Adar, Danışma ve Değerlendirme Kurulu üyeleri, Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, çalışanları ve öğrencileri ile etkinliğe katılan misafirlere teşekkür etti.