Afyonkarahisar Çobanlar İlçesinde Silah Kaçakçılığı Operasyonu: 5 Kişi Gözaltında!

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Çobanlar İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyon, S.D., H.Y., H.K., O.İ. ve H.Ö. isimli şahısların evlerinde silah kaçakçılığı yaptıklarını ortaya çıkardı.

Yapılan Aramada Çarpıcı Bulgular

Adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda gerçekleştirilen ev baskınlarında, şahısların evlerinde çeşitli silah ve mühimmatlar ele geçirildi. Toplamda 14 adet tabanca, 1.578 adet tabanca fişeği, 8 adet av tüfeği, 21 adet şarjör, 3 adet tabanca kabzası, 5 adet tabanca üst kapak takımı, 1 adet tabanca namlusu ve 1 adet tabanca tamirinde kullanılan keçeleme makinası bulundu.

İdari Para Cezası ve Gözaltılar

S.D., H.Y., H.K., O.İ. ve H.Ö. isimli şahıslara, ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşımak suçundan ve ruhsatsız av tüfeği bulundurma ve taşımak suçundan dolayı 6136 ve 2521 sayılı kanunlara muhalefetten idari para cezası uygulandı. Ayrıca, şüpheli şahıslar gözaltına alındı ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Jandarma Kararlılıkla Devam Ediyor

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam ederek, halkın güvenliğini sağlamak adına etkili operasyonlara devam ediyor.