Afyonkarahisar Belediyesi'nden Kamuoyuna Duyuru!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi, Gastronomi unvanını taşıyan kentte düzenlenen etkinliklere ilişkin iddiaları yalanladı. Belediye, milletvekillerinin liderliğinde gerçekleşen organizasyonun bedelinin tamamını ödediklerini kamuoyuna duyurdu.

31 Ekim 2019 tarihi itibariyle Afyonkarahisar, Türkiye genelinde sadece 3 ilde bulunan Gastronomi unvanını almıştır. Bu özel unvanın ardından dört yıllık bir planlama sürecinde, ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 100 etkinlik düzenleyerek Afyonkarahisar'ın lezzetlerini tanıtmaya öncülük ettik.

Bu çerçevede, 81 il Valisi, Büyükelçiler, Belediye Başkanları, ve Türkiye genelindeki Ticaret Odası Başkanları gibi birçok önemli isme lezzetlerimizi tanıtmak adına çalışmalar gerçekleştirdik. Bu süreçte, milletvekillerimizin, hayırsever iş insanlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteklerini her zaman yanımızda hissettik.

Son üç yıldır TBMM Bütçe görüşmelerinde, bu yıl da hemşehrimiz olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş'ın bakanlık bütçesi görüşmeleri sırasında, milletvekillerimizin öncülüğünde şehrimizin gastronomi ürünlerini tanıtan bir organizasyon düzenledik.

Milletvekili Sayın İbrahim Yurdunuseven'in öncülüğünde gerçekleşen bu organizasyonun bedeli, hizmet alımı sonucunda Belediyemiz hesabına eksiksiz bir şekilde yatırılmıştır. Bu noktada kamuoyuna iletilen iddiaların yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu belirtmek isteriz.

Tüm bu gelişmeler ışığında, yapılan organizasyonun bedelinin Belediyemiz hesabına eksiksiz bir şekilde yatırıldığını ve durumun iddiaların aksine olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Afyonkarahisar Belediyesi
Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü