Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü, Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumu Protokolünü İmzaladı

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın paydaş olduğu Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumu protokolünü, düzenlenen özel bir törenle imzaladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından koordine edilen Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumu, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Senem Güner, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Öğretim Görevlisi Nilda Hocaoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selman Hatipoğlu ve diğer paydaş kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

İmza töreninin ardından Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'a katkılarından dolayı teşekkür etti ve hediye takdim etti.

Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Avrupa'da Staj Fırsatı Yakalıyor

Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Erasmus+ KA131 kapsamında yer alan Frigya Staj Konsorsiyumu projesi sayesinde 2023 ile 2027 yılları arasında Avrupa'da staj yapma fırsatını elde edecekler. Ayrıca, bu konsorsiyum çerçevesinde Mühendislik Fakültesi personeli de eğitim alma ve ders verme imkanlarından faydalanabilecekler. İmzalanan protokol ile paydaş 4 üniversitenin öğrenci ve personeli ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası personeli, Erasmus+ programının sunduğu avantajlardan yararlanabilecekler.

Bu önemli protokolde, geri dönüşümü destekleyen, çevre dostu etkinliklerin gözetlenmesi ve mobil uygulamalarla Türkiye'ye uyarlanmasının tema olarak belirlendiği görülüyor. Aynı zamanda, hareketlilikten yararlanacak olan öğrenci ve personelin sıfır karbon emisyonu konusundaki farkındalıklarının artırılması ve Yeşil Mutabakat (Green Deal) deneyimleri kazanmaları hedefleniyor.