Afyon Kocatepe Üniversitesi, Pilav Günü ve Fidan Dikme etkinliği düzenledi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi, "Pilav Günü ve Fidan Dikme" etkinliği düzenledi.

Etkinlik, Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirildi ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gökhan Görhan, Dr. Öğretim Üyesi Senem Güner ve birçok akademik personel ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, etkinliğin 2018 yılından bu yana geleneksel hale geldiğini belirtti. Her yıl Kasım ayında düzenlenen etkinliğin amacının öğrencilerle tanışmak ve onların fakülte ve üniversiteye uyumunu sağlamak olduğunu vurgulayan Yıldız, etkinliği fidan dikme etkinliği ile birleştirdiklerini söyledi. Yıldız, etkinliklerin öğrencilerin üniversite hayatına ve Afyonkarahisar'a alışmalarına yardımcı olmayı amaçladığını ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Mühendislik Fakültesi 10 bölümle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmekte olup, bu bölümlere ilişkin bilgileri öğrencilere aktaran Yıldız, fakültenin 2001 yılından beri faaliyet gösterdiğini ve bugüne kadar 6 bin mezun verdiğini ifade etti. 6 bin mühendisin ülkeye kazandırılmasının gurur verici olduğunu belirten Yıldız, etkinliğin fidan dikimi ve ikramların dağıtımıyla sona erdiğini söyledi.