Afyon Hava Durumu: Afyonkarahisar Valiliği Uyardı!

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Valilik vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Afyonkarahisar genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yağış Ne Zaman Başlayacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Afyonkarahisar'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacak ve akşam saatlerine kadar aralıklı olarak devam edecek. Yağışın en yoğun şekilde öğleden sonra 16:00 ile 18:00 saatleri arasında olması bekleniyor.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın Afyonkarahisar'ın tüm ilçelerini etkilemesi tahmin ediliyor. Özellikle Sandıklı, Sinanpaşa, İscehisar, Dinar, Çay ve Başmakçı ilçelerinde yağışın daha şiddetli olması bekleniyor.

Uyarılar ve Öneriler:

Vatandaşlar, ani sel ve su baskını riski yüksek olan dere yataklarından, su birikintilerinden ve bodrum katlarından uzak durmaları konusunda uyarıldı.

Vatandaşların çatıları sağlam olmayan binalarda barınmamaları ve yıldırım düşmesi ihtimaline karşı dikkatli olmaları istendi.

Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için sürücülerin dikkatli ve tedbirli sürüş yapmaları tavsiye edildi.

Vatandaşların, evlerinde ve işyerlerinde gerekli önlemleri almaları ve olası bir tahliye durumuna hazırlıklı olmaları istendi.

Acil Durumlarda Ne Yapmalı?

Vatandaşlar, herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Valilik'ten Son Dakika Açıklama:

Afyonkarahisar Valiliği, vatandaşların güncel hava durumunu takip etmeleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden ve mobil uygulamasından bilgi almaları gerektiğini hatırlattı

afyon hava durumu yağış