Afyon Hava Durumu: Afyonkarahisar'a Sarı Kodlu Uyarı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 il için sarı kodlu uyarı yayınladı, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak Trakya, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Bu yağışlar Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar gibi illerde de görülecek. Özellikle pazar öğleden sonra Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetlenmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu durum üzerine 19 il için sarı kodlu uyarı verdi. Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Adana, Kayseri ve Hakkari illerinde yaşayan vatandaşlara ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, sis, dolu, yıldırım, kuvvetli sağanak yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Ayrıca, hava sıcaklıklarıyla ilgili yapılan açıklamada, iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi. Vatandaşlar ve yetkililerden sel ve su baskını riski olan bölgelerde dikkatli olmaları, tarımsal faaliyetler yürütenlerin ise dolu yağışlarına karşı tedbir almaları istendi.