AFSÜ'lü öğrenci, öğrenci değerlendiricisi oldu

TAKİP ET

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Takımı Öğrenci Değerlendiricisi olarak İstinye Üniversitesi dış değerlendirme programına katılan Ecem Güldar, üniversitenin öğrencilere yönelik çalışmalarını değerlendirdi.

AFSÜ Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ecem Güldar, YÖKAK'ın Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında İstinye Üniversitesi'nin dış değerlendirme programına katıldı. Güldar, İzleme Takımı'nda "Öğrenci Değerlendirici" olarak görev aldı.

Güldar, İstinye Üniversitesi'nin öğrencilere yönelik çalışmalarını değerlendirirken, üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, öğrenci hizmetleri ve sosyal-kültürel faaliyetler gibi alanlarda yürüttüğü çalışmaları inceledi.

Güldar, değerlendirme sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Yükseköğretimde Kalite Güvencesi çalışmaları kapsamında, İstinye Üniversitesi'nin öğrencilere yönelik çalışmalarını değerlendirdim. Üniversitenin bu alandaki çalışmalarının çok başarılı olduğunu gördüm. İstinye Üniversitesi, öğrencilerini merkeze alan bir eğitim anlayışı benimsemiş. Bu durum, üniversitenin öğrenci memnuniyetini artırdığını düşünüyorum." dedi.

Ecem Güldar, dış değerlendirme ve akreditasyon programlarında öğrenci değerlendirici olabilmek için YÖKAK tarafından yıl içinde düzenlenen "Kalite Elçisi Eğitim Programı" ve "Kalite Elçisi Çalıştayı" gibi etkinliklere katılmak gerektiğini söyledi.

Söz konusu etkinliklerle ilgili duyuruların AFSÜ Kalite Koordinatörlüğü tarafından yapıldığını belirten Güldar, kalite güvencesi süreçlerine ilgi duyan bütün öğrencilerini, üniversitemizin Kalite Koordinatörlüğü ve AFSÜ Kalite Topluluğu ile iletişime geçmeye davet etti.