AFSÜ Göz Bankası: Kornea Nakliyle Umuda Yolculuk

TAKİP ET

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Göz Bankası, kornea nakli bekleyen hastalara umut olmaya devam ediyor.

Eylül 2023'te faaliyete geçen banka, şimdiye kadar 7 farklı şehirdeki 11 üniversite ve şehir hastanesine kornea temin etmiş durumda. Bu süre zarfında toplamda 100 kornea sağlandığı belirtiliyor.

AFSÜ Göz Bankası, özellikle Afyonkarahisar ve çevresinde tedavi görmek isteyen hastalara büyük bir kolaylık sunuyor. Kornea nakli bekleyen hastaların başka şehirlere gitmek zorunda kalmadan AFSÜ'ye başvurabilmesi, beklemelerini kısaltıyor. Dr. İbrahim Ethem Ay, özellikle acil durumlar için hastaların birkaç hafta içinde kornea nakli olabildiğini belirtiyor.

Kornea bağışında bulunmanın önemine vurgu yapan Dr. Ay, halkı duyarlı olmaya davet ediyor. Bankaya bağışlanan korneaların sadece AFSÜ hastalarına değil, başka şehirlerdeki hastalara da umut olduğunu ifade ediyor. Acil ihtiyaç durumlarında korneaların diğer merkezlere gönderildiğini belirten Dr. Ay, AFSÜ Göz Bankası'nın kurulduğu günden bu yana başka merkezlere de destek sağladıklarını belirtiyor.

AFSÜ'deki kornea nakli çalışmalarının önemini vurgulayan hastane başhemşiresi Muharrem Berk, detaylı incelemeler ve işbirliği ile koordinasyon sağlandığını belirtiyor. Göz Bankası teknisyeni Erkan Sağdıç ise zorlu olmasına rağmen yaptıkları işin insanlara umut olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ediyor.