Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
JASAT'tan Sandıklı'da Hayvan Hırsızlığı Operasyonu: 4 Tutuklama
12:12
AK Parti İl Başkanı Şahin: “3 Kasım, Türkiye’nin ve Dünyanın Dönüm Noktasıdır”
12:09
Afyon Cenaze İlanları: 3 Kasım 2025
00:36
1923 Afyonspor:0 - Denizlispor:0
00:09
Afyonkarahisar'da Genç Asker İzinli Geldiği Memleketinde Hayatını Kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. VALİ AZİZ YILDIRIM "Afyonkarahisar Halkı Milli İradeye Sahip Çıktı."
Gündem
17 Temmuz 2016 - 13:39

VALİ AZİZ YILDIRIM "Afyonkarahisar Halkı Milli İradeye Sahip Çıktı."

Valimiz Aziz Yıldırım geçtiğimiz gece saatlerinde meydana gelen darbe kalkışması ile ilgili olarak Anıtpark önünde toplanan Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimizle bir araya gelerek bayrağımıza, devletimize, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Gündem
17 Temmuz 2016 - 13:39
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
VALİ AZİZ YILDIRIM “Afyonkarahisar Halkı Milli İradeye Sahip Çıktı.”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, il müdürlerinin katıldıkları ve Anıt park önünde düzenlenen törende halka seslenen Valimiz Aziz Yıldırım, askeri darbe girişimi ile ilgili genel durumunu değerlendirdi. Askeri darbe girişiminin kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Valimiz Aziz Yıldırım; "Kıymetli Afyonkarahisar’lılar, demokrasi aşığı kardeşlerim, sizler burada demokrasi nöbeti tutuyorsunuz. İki akşamdır sabahlamayı göze aldınız. Belki bundan sonrada daha fazla sabahlamaları, akşamlamaları göze alabilecek durumdasınız. Hepinize selam olsun. Paralel çete denen gafiller ordumuzun, bu milletin kendi lokmasından ayırarak aldığı silahları bu millete çevirme gafletinde bulundu. Fakat bizim demokrasi aşığı ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşımız kendisine çevrilen o çeliğin karşısına kendini siper etti. Sizlerde burada onu yapmaktasınız. Merhum Mehmet Akif Ersoy ne diyordu; “Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar” sizler burada bu mısrada geçen medeniyet lafının yerine başka bir şey koyabilirsiniz. Mısrada çokta yerine oturur. Değerli kardeşlerim artık vatandaşımızın, milli iradesine, demokrasisine ve hukukun üstünlüğüne, oy kullanmak suretiyle demokrat hakkını kullanarak meclise gönderdiği ve vekalet verdiği insanlarına, seçtiği Cumhurbaşkanına ve Başbakanına nasıl sahip çıktığını görenler, bir daha buna kalkışamayacaklar diye düşünüyorum. Bunun mimarı sizlersiniz. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benin inmemeli. Sizlerin burada söylediği besmele Rabbimizin büyüklüğünü kabe eden Allahu Ekber hüdaları inşallah semalardan, bu topraklardan, bu gönüllerden, bu ağızlardan hiçbir zaman sizlerin sayesinde eksilmeyecek. Sizin bu durumunuzu gören düşmanlar tir tir titreyecek ve dostlarımızda gururlanacaktır. Hepinizden Allah razı olsun, ben daha fazla sizleri yormak istemiyorum. Burada kadın erkek, çocuk, genç, yaşlı demeden saatlerinizi veriyorsunuz. Yarınlarımız olan gençlerimize daha güzel bir dünya, daha özgür bir Türkiye bırakmak için yapıyorsunuz bunu. Hepiniz Allaha emanet olun, hepinize teşekkür ediyorum. Allah gayretinizi arttırsın, Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun.” dedi.
 
Anıtpark önünde düzenlenen program öncesinde yerel ve ulusal basın mensuplarının darbe girişimi ile ilgili sorularını cevaplandıran Valimiz Yıldırım; Vatanımıza milletimize geçmiş olsun. Böyle bir hadise affedilir bir hadise değil. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da bunu defalarca söyledi. Meclisimizde bu hadisenin üzerine güzel bir birliktelik ortaya konuldu. Bizde meclisimizdeki birlikteliğin küçük bir örneğini Afyonkarahisar’ımızda ortaya koymaya gayret ettik. Burada vatandaşlar olarak genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile hep birlikteyiz. Bu şunu göstermektedir. Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımız bütün Türkiye’de olduğu gibi demokrasiye, milli iradeye ve verdiği oya sahip çıktı. Biz demokrasi ve hukuk üstünlüğü derken birilerinin güç kullanmak sureti ile bunu alt etmeye çalışmasına karşı durduk. Burada yıllar önce olduğu gibi Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda burada tekrar sahip çıktı. Ben sizlerin nezdinde soğukkanlı bir şekilde davrandıkları için bütün Afyonkarahisar’lı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Biliyorum ki bütün Türkiye’de de bütün insanımız aynen bu şekilde davrandı.  Dün gece hep birlikteydik. Emniyetimizle, jandarmamızla, başsavcımızla hep birlikte görevimizin başındaydık. Aynı zamanda ilçelerimizi ve il merkezini kontrol ettik. İlimiz yolların kesiştiği bir merkez, Ege’ye ve Akdeniz’e giden bir yol konumunda buraları da kontrol etmek durumundaydık. Allaha şükürler olsun ki bizi üzecek herhangi bir hadise meydana gelmedi. Bu menfur olay sırasında hayatını kaybeden şehitlerimizin mekanları cennet olsun, yakınlarına sabır ve hayırlı uzun ömürler diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de Allahtan acil şifalar diliyorum. Böyle bir hadisenin yaşanmaması için vatandaşlarımızın gösterdiği bu kararlılığı birilerinin görmesini arzu ediyorum. Artık darbeler dönemi bitmiştir diye defalarca söylendiği halde bu paralel çete gibi birileri halen darbe yapmak sureti ile normalde ele geçiremediği bir idare ve iktidarı ele geçirmeye çalışıyor. Bu tabiî ki affedilir ve tasvip edilebilecek bir durum değildir. Bunu yapanlar Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın söyledikleri gibi en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Adalet yerini bulacaktır buna kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
Reklam
6_83f618af56a04e6d6447.jpg
2_0db5712626f73ed82379.jpg
3_20accf5d4cd44fc01c8d.jpg
4_7e179ed57de90c08870b.jpg
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu
Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde Sürpriz İstifa: Yasin Köksal Görevini Bıraktı
Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde Sürpriz İstifa: Yasin Köksal Görevini Bıraktı
Osman Duru:
Osman Duru: "Eskiden kadınlar selam vermeden erkekler selam vermezdi"
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Çok Okunan Haberler
Esnaf Odası Kurucu Başkanı Hayatını Kaybetti
Esnaf Odası Kurucu Başkanı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Spor Camiası Büyük Bir Değerini Kaybetti
Afyonkarahisar’da Spor Camiası Büyük Bir Değerini Kaybetti
Afyon’da Bugün Vefat Edenler – 28 Ekim 2025 Cenaze İlanları
Afyon’da Bugün Vefat Edenler – 28 Ekim 2025 Cenaze İlanları
Afyonkarahisar’da 27 Ekim 2025 Tarihli Vefat ve Cenaze İlanları
Afyonkarahisar’da 27 Ekim 2025 Tarihli Vefat ve Cenaze İlanları
Afyon Cenaze İlanları: Çelik ve Çetinkurşun Ailelerinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanları: Çelik ve Çetinkurşun Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Trafik Kazası: Ilgınlı Genç Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Trafik Kazası: Ilgınlı Genç Hayatını Kaybetti
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
BURHANETTİN ÇOBAN "ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"
BURHANETTİN ÇOBAN "ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber