Anasayfa
  • Sivil Toplum
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
01:38
Afyonspor Evinde Altay’a 1-0 Kaybetti: Kritik Haftada Puan Çıkmadı
01:35
1923 Afyonspor Antalya’da Kazandı: Zirve Yarışı Sürüyor
01:26
Yurt Lig Satranç Turnuvası Afyonkarahisar’da Sona Erdi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Parsak "Kötü demokrasi en iyi darbeden evladır"
Siyaset
19 Temmuz 2016 - 01:25

Parsak "Kötü demokrasi en iyi darbeden evladır"

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 15 Temmuz 2016 Cuma günkü darbe teşebbüsüne ilişkin olarak bir basın açıklaması yaptı.

Siyaset
19 Temmuz 2016 - 01:25
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Parsak "Kötü demokrasi en iyi darbeden evladır"
MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 15 Temmuz 2016 Cuma günkü darbe teşebbüsüne ilişkin olarak bir basın açıklaması yaptı.

 

 

EN KÖTÜ DEMOKRASİ, EN İYİ DARBE İDARESİNDEN DAHA EVLADIR

 

Açıklamasına Başbuğ Alpaslan Türkeş’in, “En kötü demokrasi, en iyi darbe idaresinden daha evladır” sözünü hatırlatarak başlayan Parsak, “Ülkemiz ve demokrasimiz geçtiğimiz Cuma günü büyük bir tehlike atlatmış, bağımsızlığımı ve uluslararası itibarımız uçurumun kenarından dönmüştür. Silahlı Kuvvetlerimiz içerisindeki küçük bir grubun gerçekleştirdiği bu kalkışma, Türk Milleti’ni doğrudan hedef almıştır” şeklinde konuştu.

 

 

EN HIZLI VE NET TAVRI GÖSTEREN MHP OLDU

Milliyetçi Hareket Partisi ve Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin olayların başlangıcından itibaren hızlı ve net bir tavır otaya koyduğunun altını çizen Mehmet Parsak, “Darbelerin bedelini en çok ödeyen siyasi hareket olarak Milliyetçi ve Ülkücü Hareket, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklaması ile sembolleşen tavrını, kararlılıkla demokrasi ve Türk Milleti’nin iradesinden yana koymuştur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, olaylar henüz yeni başlamışken ve kimsenin konuya ilişkin net bir bilgisi bulunmazken, Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak Türk Milleti’nin oyları ile seçilen iktidarın yanında olduğunu bildirmiş, Milliyetçi Ülkücü Hareketin demokrasiden yana yaklaşımını net bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, TÜRK MİLLETİ’NİN GÖZBEBEĞİDİR

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki küçük bir grubun, demokrasiyi ve mllet iradesini askıya almak üzere harekete geçtiğini kaydeden Mehmet Parsak, “Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şerefli geçmişi ile Türk Milleti’nin gözbebeğidir. Dönem iktidarlarının yanlış politikaları sonucunda bu şerefli kurumumuza sızan hainler, Türk Milleti’nin geleceğine ipotek koymaya kalkmış ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bunlara gereken cevabı vermiştir.

 

 

Bu süreçte Emniyet güçlerimizin bulunduğu binalara ve eğitim tesislerine saldırılmış, her şeyden önemlisi düşmanlarımızın bile saldırmaya cesaret edemediği 96 yıllık geçmişe sahip Gazi Meclisi bombalanmıştır. Tarihe utanç vesikası olarak geçecek bu olay, yıllar sonra bile lanetle anılacaktır” dedi.

 

DİĞER SORUMLULAR DA UNUTULMAMALI

 

Olaylarin sorumlularının sadece Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki küçük bir grupla sınırlı tutulmaması gerektiğini de önemle vurgulayan Parsak, “Bu hainlerin Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızdırılması noktasındaki sorumlular da unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

TÜRK MİLLETİ’NİN BAŞI SAĞOLSUN

Açıklamasında, darbe teşebbüsü sırasında yaşanan kayıplarımız için de başsağlığı dileyen Parsak, “Darbeler ilk bakışta sadece siyasi iktidara yapılıyormuş gibi görünse de aslında doğrudan o ülkenin vatandaşlarına yapılır. Bu menfur olay sırasında da yüzlerce vatandaşımız ve polisimiz şehit düşmüştür. Olaylar sırasında hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, kalanlarına ve Yüce Türk Milleti’ne sabır ve başsağlığı diliyorum..” ifadelerini kullandı.

 

ASKERLERİMİZİ LİNÇ EDENLER DE HESAP VERECEK

Darbenin bastırılması sırasında halkın sokağa dökülmesi ve devlet otoritesinin henüz tam olarak sağlanamadığı alanlarda utanç verici ve vahşi olayların gerçekleştirildiğinin de altını çizen Mehmet Parsak, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ilk andan itibaren darbenin karşısında ve Yüce Türk Milleti’nin iradesinin yanında olmuş ancak Türk Milleti’nin sokağa dökülmesini ise uygun bulmadığını beyan etmiştir.

 

 

Gerçekten de, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin çağrısı üzerine devlet otoritesinin henüz tam olarak sağlanamadığı alanlara çıkan insanlarımız büyük güvenlik tehditleri ile karşı karşıya kalmış diğer yandan bazı kötü niyetli hainlere gün doğmuş ve hiçbir şeyden haberi olmayan askerlere linç girişimlerinde bulunulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarına kastetmeye yönelik bu hareketleri lanetliyor, darbeciler gibi bu hainlerin de hakettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz.

 

 

Devlet otoritesinden yoksun bir ortamda sözde darbeci avına soyunarak konuyla ilgili bilgisi dahi bulunmayan askerlerimize hakaret ve eziyeteden, askerlerimizi linç etme girşiminde bulunan, hatta üzücü ve vahşi bir şekilde bir askerimizin kafasını kesen canilerden de hesap sorulması milli bir sorumluluğumuz olmalıdır” sözleriyle milletçe yaşadığımız üzücü gelişmelere dikkat çekti.

 

ZEDELENMEYE ÇALIŞILAN MİLLİ BİRLİĞİMİZ TEKRAR SAĞLANMALI

 

Olayların nispeten azaldığını ve yaşamın normalleşmeye başladığını belirterek milletimize geçmiş olsun dileklerini ileten MHP’li Milletvekili, “Çok şükür olaylar nispeten sükunete ermiş durumda… Darbe teşebbüsünün failleri de ele geçiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devleti niteliğine bağlı kalarak sorumlulara en ağır cezayı mutlaka verecektir. 2016 yılını yaşadığımız bu ortamda darbeler artık çok geride kalmış, tarhinin çöplüğündeki yerini almıştır.

 

 

 

Bu aşamadan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün güçlendirilmesine yönelik politikaların hayata geçirilmesi gerekmekte, zedelenmeye çalışılan milli birliğimiz tekrar sağlanmalıdır” dedi.

 

 

BU OLAY HER YÖNÜYLE AYDINLATILMALI VE TÜM HAKİKATLER

MİLLETİMİZLE PAYLAŞILMALI

Netice itibariyle bu olayda pek çok soru işaretinin bulunduğunu da kaydeden Parsak, “Olayla ilgili tüm gelişmeler birlikte değerlendirildiğinde cevaplanması gereken pek çok soru da dikkatlerden kaçmamalı. Bu çerçevede 'Hiçbirşey göründüğü gibi değil' denilemese de 'her şeyin de göründüğü gibi olmadığı' belli. Bu itibarla bu önemli olay, hukuki ve siyasi açıdan her yönüyle aydınlatılmalı ve ortaya çıkarılacak tüm hakikatler Aziz Milletimizle paylaşılmalıdır." diye sözlerini tamamladı.

EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Yurdunuseven, TBMM’de Sayıştay Bütçesinde Artan Denetim ve Dijital Dönüşüme Dikkat Çekti
Yurdunuseven, TBMM’de Sayıştay Bütçesinde Artan Denetim ve Dijital Dönüşüme Dikkat Çekti
Afyon’da İki Servis Kazası: Milletvekili Taytak Yaralı Öğrencileri Ziyaret Etti
Afyon’da İki Servis Kazası: Milletvekili Taytak Yaralı Öğrencileri Ziyaret Etti
Başkan Burcu Köksal: İstediğim Kişiyle Çalışırım!
Başkan Burcu Köksal: İstediğim Kişiyle Çalışırım!
Milletvekili Dr. Hasan Arslan: Milletin Onayı Olmadan Adım Atılamaz
Milletvekili Dr. Hasan Arslan: Milletin Onayı Olmadan Adım Atılamaz
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları | 18 Aralık 2025
Afyon Cenaze İlanları | 18 Aralık 2025
Afyon Cenaze İlanları: 17 Aralık 2025
Afyon Cenaze İlanları: 17 Aralık 2025
Afyonkarahisar’da Av Yolculuğu Ölümle Bitti
Afyonkarahisar’da Av Yolculuğu Ölümle Bitti
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde kurulan yeni laboratuvarlar törenle açıldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde kurulan yeni laboratuvarlar törenle...
Afyonkarahisar Yurt Liginde Şampiyon Belli Oldu
Afyonkarahisar Yurt Liginde Şampiyon Belli Oldu
Sandıklı’da Kaçak Akaryakıt Tesisi Ortaya Çıkarıldı
Sandıklı’da Kaçak Akaryakıt Tesisi Ortaya Çıkarıldı
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar'da Serviscell Krizi Büyüyor
Afyonkarahisar'da Serviscell Krizi Büyüyor
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bolvadin Kaymakamı da Açığa Alındı
Bolvadin Kaymakamı da Açığa Alındı

Ana Sayfa
Sivil Toplum
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber