Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
12:59
Ali Özkaya: “Milletimiz en güvenli liman olarak AK Parti’yi görüyor”
12:55
Afyonkarahisar Şuhut’ta Baba-Oğul Kavgası: 16 Yaşındaki Çocuk Bıçaklandı
12:48
Afyonkarahisar’da İzzet Akgün Hayatını Kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sanat
  3. EİB Moda Tasarım Yarışması'nın finalistleri belirlendi
Sanat
26 Ocak 2020 - 11:38

EİB Moda Tasarım Yarışması'nın finalistleri belirlendi

Moda endüstrisinde sürdürülebilirlik elçileri belli oldu

Sanat
26 Ocak 2020 - 11:38
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EİB Moda Tasarım Yarışması'nın finalistleri belirlendi
Onlar sürdürülebilir modanın elçileri oldu

 

Moda endüstrisinde sürdürülebilirliğin tasarımdan başladığına inan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 15. Moda Tasarım Yarışması'nı sürdürülebilirlik eksenli belirledi. EİB Moda Tasarım Yarışmasında, Moda endüstrisinde sürdürülebilirlik elçileri olacak olan 10 finalist iki aşamalı eleme sonrasında belirlendi.

 

Var olan kaynakları en verimli ve doğaya duyarlı şekilde kullanarak gelecek nesillerin umutlarına ve yaşam standartlarına sahip çıkma bilincini ifade eden TECH-TILITY temalı 15. EİB Moda Tasarım Yarışması ile Hazırgiyim sektörüne genç ve vizyoner tasarımcılar kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, bu yıl tasarım ile sürdürülebilirliği birleştirdiklerini kaydetti.

 

 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin çalışma programında sürdürülebilirliğin öncelikli konularının başında geldiği bilgisini veren Sertbaş, "Dünya'daki kaynakların sonsuz olmadığını, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmamız gerektiğini, bunun içinde çalıştığımızı göstermek istiyoruz. EİB Moda Tasarım Yarışması'nın ana temasını bu amaçla bu yıl TECH-TILITY olarak belirledik. Genç tasarımcılar bu temaya uygun çok güzel tasarımlar yaptı. 10 Nisan 2020 tarihinde bu tasarımları Moda endüstrisine sunacağız" şeklinde konuştu.

 

EİB Moda Tasarım Yarışmasının genç tasarımcılar ile moda endüstrisinin tanışmasında köprü görevi gördüğüne vurgu yapan EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Tuğba Hazar ise, yarışmaya başvuran tasarımcılar arasından 10 tasarımcıyı iki aşamalı eleme sonrasında tespit ettiklerini, tasarımların bundan sonraki süreçte dikim sürecinin başlayacağı bilgisini verdi.

 

Tasarımcılarımız moda endüstrisinde sürdürülebilirlik elçisi olacaklar

 

Tasarımcılardan, yeni eserler ortaya çıkarırken en büyük mirasımız olan doğayı bu günkü yaşam iksirimizle birleştirmelerini istedik diyen Hazar, “Tasarımcılarımızın bu bilinç ve ön görüyle doğayı koruyan teknolojileri tasarımlarıyla buluşturdular. Tasarımcılarımız yol gösterici olacaklar ve Moda endüstrisinde sürdürülebilirlik elçisi olacaklar” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektöründe son 20 yılda önemli bir kabuk değişikliği yaşadığını, fason üretimden kendi koleksiyonlarını hazırlayan ve dünyaya ihraç eden bir boyuta kavuştuğunu bu sayede yıllık 18 milyar dolar ihracat seviyesine çıktığını dile getiren Hazar sözlerini şöyle tamamladı; "EİB Moda Tasarım Yarışması ve diğer tasarım yarışmaları bu iklimin oluşmasına büyük katkı sağladı. EİB Moda Tasarım Yarışması dünya çapında tasarımcıların yetiştiği bir kuluçkahane görevi üstlendi."

 

EİB 15. Moda Tasarım Yarışması’nda finale kalan 10 tasarımcı 4 adet 2020-21 sonbahar kış koleksiyonu içeren erkek, kadın ya da karma koleksiyonlar ile 10 Nisan 2020 tarihinde Evez Moda Organizasyon Koreografisinde gerçekleştirilecek final defilesinde şampiyonluk için yarışacak.

 

 

Hem para, hem yurtdışında eğitim ödülü

 

EİB Moda Tasarım Yarışmasında birinci olacak tasarımcı 18 bin TL ödüle hak kazanırken, ikinci tasarımcı 13 bin TL, üçüncü tasarımcı 8 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Öte yandan, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ticaret Bakanlığı’nca onaylanması halinde dereceye giren tasarımcılar yurtdışında eğitim alma imkânına kavuşacak.

 

Yarışmada ilk 10'a giren tasarımcılar, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yarışma Komitesi’nin belirleyeceği EHKİB’in milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiği fuarlardan herhangi birine ziyaretçi olarak katılabilecek.

 

 

Kadın tasarımcılar yarışmaya damga vurdu

 

 

TECH-TILITY temalı EİB 15. Moda Tasarım Yarışması'nda 10 Nisan 2020 tarihinde final heyecanı yaşayacak 10 tasarımcıdan 8 tanesi kadın tasarımcılardan oluşurken, 10 finalistin yedi tanesi İstanbul'dan, üç tanesi İzmir'den çıktı. Tasarımcılar şu isimler oldu; "Ahmet Can Encin, Aycan Hakalmaz, Ayşe Kaya, Ecem Akçay, Fadime Yıldırım, Gizem Mendi, Gökhan Rençber, Manolya Yalçınkaya, Rabia Zülal Açar ve Selen Tavtın"

Reklam
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyon Motofest'te 4 Eylül 2025 Hangi Sanatçıların Konseri Var?
Afyon Motofest'te 4 Eylül 2025 Hangi Sanatçıların Konseri Var?
Afyon Motofest 2025'te 3 Eylül Çarsamba Günü Kimin Konseri Var?
Afyon Motofest 2025'te 3 Eylül Çarsamba Günü Kimin Konseri Var?
Afyonkarahisar’da 30 Ağustos’ta Kahraman Anadolu Kadınları Sahneye Taşınıyor
Afyonkarahisar’da 30 Ağustos’ta Kahraman Anadolu Kadınları Sahneye Taşınıyor
Defne Halkı Tiyatro Salonu İstiyor
Defne Halkı Tiyatro Salonu İstiyor
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar’da Küçük Çaplı Deprem Meydana Geldi
Afyonkarahisar’da Küçük Çaplı Deprem Meydana Geldi
Afyonkarahisar'da Kök Ailesinin Acı Kaybı: Emekli Öğretmen Vefat Etti
Afyonkarahisar'da Kök Ailesinin Acı Kaybı: Emekli Öğretmen Vefat...
Afyonkarahisar’da İhsan Şapcı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da İhsan Şapcı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Kuyumcu ve Gürpınar Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Kuyumcu ve Gürpınar Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: 12 Eylül 2025
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: 12 Eylül 2025
Afyon’da Trafik Kazası: Yeni Evli Hafız Hayatını Kaybetti
Afyon’da Trafik Kazası: Yeni Evli Hafız Hayatını Kaybetti
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar'da bu sağlık kabini hizmetlerini evlere taşıyor!
Afyonkarahisar'da bu sağlık kabini hizmetlerini evlere taşıyor!
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: En Ucuzu Ne Kadar Oldu?
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: En Ucuzu Ne Kadar Oldu?
Afyon’da Sahipli Köpeğin Zehirli İğneyle Öldüğü Öne Sürüldü
Afyon’da Sahipli Köpeğin Zehirli İğneyle Öldüğü Öne Sürüldü
YÜREK ÜLKEMİZİ "İNŞA" ZAMANI - Muhammed Rıdvan SADIKOĞLU
YÜREK ÜLKEMİZİ "İNŞA" ZAMANI - Muhammed Rıdvan SADIKOĞLU

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber