Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
17:53
AFSÜ’den Büyük Kolaylık: Randevusuz Diş Muayenesi Dönemi Başladı
17:04
Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Hayatını Kaybetti
17:03
Altın Rekora Doymuyor: Uzmanlardan 2026 İçin Yeni Tahmin Geldi
16:47
Afyonkarahisar’da 15 Yaşındaki Eren Son Yolculuğuna Uğurlandı
14:02
Sinanpaşa MYO Öğrencilerine Emniyetten KADES ve Güvenlik Eğitimi
13:45
Afyonkarahisar’da Trafik Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti
13:38
Afyonkarahisar’da Feci Kaza: Karşıya Geçmeye Çalışan Kadın Hayatını Kaybetti
13:35
Afyonkarahisar’da Yaşar ve Lüle Ailelerinin Acı Günü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EİB'den Temmuz ayında 1 milyar 123 milyon dolarlık ihracat
Ekonomi
06 Ağustos 2019 - 10:18

EİB'den Temmuz ayında 1 milyar 123 milyon dolarlık ihracat

EİB ihracatında Temmuz ayında zirvenin sahibi Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektörü oldu

Ekonomi
06 Ağustos 2019 - 10:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EİB'den Temmuz ayında 1 milyar 123 milyon dolarlık ihracat
Temmuz ayında Ege Bölgesi'nde ihracatın zirvesine Hazır Giyim oturdu

 

Temmuz ayında Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) yüzde 4'lük artışla, 1 milyar 123 milyon dolarlık ihracata imza attı. EİB'nin ihracatı 2018 yılı Temmuz ayında ise 1 milyar 82 milyon dolar olmuştu.

 

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 12 ihracatçı birliği içerisinde 2019 yılının ilk yarısında Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği zirvede yer alırken, Temmuz ayında Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 135 milyon dolarlık performansla zirvenin yeni sahibi oldu.

 

Madencilik sektörü ihracatını yüzde 8 arttırdı

 

Sanayi sektörleri, Temmuz ayında yüzde 4'lük artışla 666 milyon dolarlık ihracata imza atarken, Tarım sektörlerinin ihracatı yüzde 3'lük gelişimle 369 milyon dolar oldu. Madencilik sektörü ise; yüzde 8'lik artışla 87 milyon dolarlık ihracatı hanesine yazdırdı.

 

Mobilya ve kağıt ihracat artış rekoru kırdı

 

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği yüzde 30'luk ihracat artışıyla 59 milyon dolarlık ihracat yaparken ihracat artış rekoru kırdı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği yüzde 25, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ise; yüzde 21'lik ihracat artış hızı yakaladı.

 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 135 milyon dolarlık performansla zirvede yer alırken, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 107 milyon dolarlık ihracat rakamıyla zirve ortağı oldu. Ege Maden İhracatçıları Birliği ise; 87 milyon dolarlık dışsatımla zirvenin üçüncü basamağında kendine yer buldu.

 

Yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatı yüzde 25 arttı

 

Irak pazarında yaşadığı yumurta krizini aşmaya çalışan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 75 milyon dolarlık ihracatı ülkemize kazandırırken, ihracatta başarılı bir dönem geçiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği yüzde 25'lik artışla 75 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

 

Ege Tütün İhracatçıları Birliği 61 milyon dolarlık ihracata imza atarken, Temmuz ayının yıldızı Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği yüzde 30'luk sıçrama ile Temmuz ayında 59 milyon dolara yükseldi.

 

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yüzde 11'lik ihracat artış hızıyla 57 milyon dolarlık ihracatı hanesine yazdırırken, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yüzde 21'lik yükselişle ihracatını 28 milyon dolara taşıdı.

 

Temmuz ayında, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 18 milyon dolarlık ihracatı kayda alırken, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği 13 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise; 11.5 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Temmuz ayını geride bıraktı.

 

İhracatta yüzler gülüyor

 

Temmuz ayında Türkiye geneli ihracat rakamlarının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle tarafından İzmir'de açıklandığını hatırlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye'nin, Temmuz ayında 15 milyar 958 milyon dolar ihracat ile Cumhuriyet Tarihinin rekorunu kırdığını, EİB'nin Temmuz ayında başarılı bir ihracat performansı gösterdiğini kaydetti.

 

İhracatın sürekliliği için yeni yatırımların şart olduğuna dikkati çeken Eskinazi, "Sanayicinin yatırım yapması için ekonomide güven ortamının hakim olması lazım. Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 20 bandının altına çekmesi bu anlamda önemli bir adım. Bu adımların arkasının gelmesini bekliyoruz. Bu sayede yatırımlar artacak, ihracat yükselecek ve Türkiye 11. Kalkınma Planı'nda ortaya konulan hedeflere ulaşabilecek" şeklinde konuştu.

 

EİB'den Temmuz ayında 183 ülkeye ihracat yapıldı

 

Temmuz ayında Ege  İhracatçı Birlikleri üyeleri 183 ülkeye ihracat yaparken, Almanya 132,7 milyon dolarlık ihracat tutarı ile en fazla ihracat yapılan ülke oldu. Amerika Birleşik Devletleri 82,7 milyon dolarlık ihracat rakamı ile zirve ortağı oldu. İngiltere ise; 69,8 milyon dolarlık Ege ürünleri tercih etti. Bu ülkeleri; İspanya, İtalya, Hollanda, Fransa, Rusya, Çin ve Irak takip etti.

Reklam
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Altın Rekora Doymuyor: Uzmanlardan 2026 İçin Yeni Tahmin Geldi
Altın Rekora Doymuyor: Uzmanlardan 2026 İçin Yeni Tahmin Geldi
Afyonkarahisar’da Şeker Pancarına 2025-2026 Alım Fiyatı Açıklandı: İşte Ton Fiyatı
Afyonkarahisar’da Şeker Pancarına 2025-2026 Alım Fiyatı Açıklandı: İşte Ton Fiyatı
Afyonkarahisar’da Halkbank’ın Yeni Binası Görenleri Şaşırtacak
Afyonkarahisar’da Halkbank’ın Yeni Binası Görenleri Şaşırtacak
TÜPRAŞ Temettü 2025: İkinci Ödeme Bugün Yatırımcı Hesaplarına Geçecek
TÜPRAŞ Temettü 2025: İkinci Ödeme Bugün Yatırımcı Hesaplarına Geçecek
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları: Şatır, Gök ve Çanakçıoğlu Ailelerinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanları: Şatır, Gök ve Çanakçıoğlu Ailelerinin...
Afyon Cenaze İlanları: 10 Ekim 2025
Afyon Cenaze İlanları: 10 Ekim 2025
Fatih Lisesinden Emekli Öğretmen Hayatını Kaybetti
Fatih Lisesinden Emekli Öğretmen Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Çelik ve Daş Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Çelik ve Daş Ailelerinin Acı Günü
Afyon Yüntaş’tan Muhteşem Zafer: Kuzeyboru’yu Devirdi!
Afyon Yüntaş’tan Muhteşem Zafer: Kuzeyboru’yu Devirdi!
İstanbul’da Ünlü İsimler Hakkında Uyuşturucu Soruşturması Başlatıldı
İstanbul’da Ünlü İsimler Hakkında Uyuşturucu Soruşturması Başlatıldı
Son Yorumlananlar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
1923 Afyonspor’dan Çifte Transfer Hamlesi
1923 Afyonspor’dan Çifte Transfer Hamlesi
AFYONKARAHİSAR'DA ESRAR ELE GEÇİRİLDİ !!
AFYONKARAHİSAR'DA ESRAR ELE GEÇİRİLDİ !!

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber