Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
03:01
Sandıklı’da Kritik Toplantı: 2026’nın Yol Haritası Mecliste Netleşti
02:58
Yurt Öğrencilerinden Anlamlı Hareket: Kapı Kapı Dayanışma, Sofrada Paylaşım
02:53
İhsaniye’nin Talepleri TBMM Gündeminde: Başkan Emine Gökçe Ankara’da Temaslarda Bulundu
02:51
Türkiye Savunmada Vites Büyüttü! Murat İkinci’nin Sözleri 2026’nın Yol Haritasını İşaret Etti
02:01
Erdoğan Açıkladı: Savunma Sanayiinde 3 Milyar Dolarlık Dev Yatırım Devrede
02:00
2026 İOKBS Bursluluk Sınavı Tarihi Belli Oldu: Giriş Belgeleri ve Sonuç Takvimi Açıklandı
01:52
Trump’tan Şartlı Ateşkes Kararı: Hürmüz Boğazı Açılırsa 2 Haftalık Süre Başlıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız
Gündem
28 Ocak 2020 - 00:24

Depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız

Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız

Gündem
28 Ocak 2020 - 00:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız

Elâzığ Sivrice’de, 24 Ocak 2020 günü 20.55’te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulunan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, depremlerin oluşturacağı zararları azaltmanın en etkin yolunun kaliteli ve güvenliği kanıtlanmış betonlarla depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğuna dikkat çekerek “Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız.” dedi.

 

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 30 yılı aşkın süredir uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 24 Ocak 2020 günü 20.55’te Elâzığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası bir açıklamada bulundu.

 

Uzun yıllardır kaliteli yapılaşmaya dikkat çektiklerini vurgulayan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, şu açıklamalarda bulundu: “Elâzığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 2019 yılında yürürlüğe giren yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nı incelediğimizde nüfusumuzun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek bölgelerde yaşamakta olduğunu görüyoruz. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün gerekli olduğu 6,7 milyon konuttan öncelikli olarak 1,5 milyonunun 5 yıl içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceğini açıklamıştır. Elâzığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Deprem insanları öldürmüyor, çürük binalar insanları öldürüyor. Depremlerin oluşturacağı zararları azaltmanın en etkin yolu kaliteli, güvenliği kanıtlanmış betonlarla depreme dayanıklı yapılar inşa etmektir. Kentsel dönüşümde başarının anahtarı ise kaliteli beton kullanımı ve doğru beton uygulamalarıdır. Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız. Depreme dayanıksız yapıların acil olarak yenilenmesini öncelikle bir vatandaş olarak bekliyorum.”

 

Mevcut yapılar için özel ve kapsamlı deprem performans analiz raporu veriyoruz

 

Standart dışı beton kullanımı ile uygulama ve proje hatalarının depremlerde yıkıma neden olduğunu ifade eden Yavuz Işık “Kaliteli yapılaşma ve deprem konusunda halkımızın bilinçlenmesi adına üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Uzun zamandır mevcut yapılar için deprem performans analizi raporu hazırlamamız konusunda vatandaşlarımızdan yoğun talep alıyorduk. İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle alınan yeni cihazlarla önemli bir AR-GE laboratuvarı konumuna yükselen Laboratuvarımız ve deneyimli ekibimizle hazırlıklarımızı tamamladık. Konutların yanı sıra endüstriyel tesisler, önem derecesi yüksek hastane, cami, okul gibi yapılarda özel ve kapsamlı Deprem Performans Analiz Raporlaması yapabiliyoruz. Mevcut yapıların depreme dayanıklılığını ölçüyor ve hatta yapı hizmet ömürlerini tespit edebiliyoruz.” dedi.

 

KGS belgeli kaliteli hazır beton olası bir depremde birçok hayat kurtaracaktır

 

Kaliteli beton kullanımı ve denetim ile depremi az hasarla atlatmanın mümkün olduğunu vurgulayan Yavuz Işık: “Hazır beton alanında kaliteyi garanti altına almayı hedefleyen Birliğimiz, Kalite Güvence Sistemi (KGS) denetimleri ile kaliteli, yüksek dayanım sınıflarında ve dayanıklı beton üretimi gerçekleşmesini sağlamaktadır. Yeni yapıların oluşturulmasında ve kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak KGS belgeli kaliteli hazır beton olası bir depremde birçok hayat kurtaracaktır.” dedi.

 

Türkiye Hazır Beton Birliği hakkında

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 1988 yılından bu yana güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için, standartlara uygun beton üretilmesi, standartlara uygun beton uygulamaları için, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde yüksek dayanım sınıflarında ve dayanıklı beton kullanılması için uğraş veren mesleki bir kuruluştur. 1991 yılından beri Avrupa Hazır Beton Birliğinin (ERMCO) de tam üyesi olan THBB’ye üye olacak şirketlerin bütün hazır beton tesislerinde standartlara uygun üretim yapılması, THBB Kalite Güvence Sisteminin (KGS) sürekli habersiz denetimlerine tabi olunarak KGS Uygunluk Belgesi alınması, uygun laboratuvar bulunması, teknik, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, yasal ve etik kriterlerin eksiksiz yerine getirilmesi zorunludur.

EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyon’da Güvenlik Gündemi Masadaydı: Kritik Toplantıya Katılım Sağlandı
Afyon’da Güvenlik Gündemi Masadaydı: Kritik Toplantıya Katılım Sağlandı
Afyon’a Kritik Ziyaret: Şam Heyeti Ticari İş Birliği İçin Geldi
Afyon’a Kritik Ziyaret: Şam Heyeti Ticari İş Birliği İçin Geldi
TOKİ'den 2026 Dev Arsa Hamlesi: Afyonkarahisar'da 15 Parsel Satışa Çıkıyor!
TOKİ'den 2026 Dev Arsa Hamlesi: Afyonkarahisar'da 15 Parsel Satışa Çıkıyor!
Afyon’da gençlik merkezlerinden dikkat çeken anma ve şiir etkinlikleri
Afyon’da gençlik merkezlerinden dikkat çeken anma ve şiir etkinlikleri
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları: 3 Nisan 2026
Afyon Cenaze İlanları: 3 Nisan 2026
Afyon için fırtına alarmı: Saat ve riskler açıklandı
Afyon için fırtına alarmı: Saat ve riskler açıklandı
AKÜ’de Dünya Kupası Coşkusu: A Milli Takım’a Vadi Kafe’de Dev Destek
AKÜ’de Dünya Kupası Coşkusu: A Milli Takım’a Vadi Kafe’de Dev...
Afyon’da Kadın Girişimciliği Masada: Vali Aktaş’tan Yerel Kalkınmaya Güçlü Mesaj
Afyon’da Kadın Girişimciliği Masada: Vali Aktaş’tan Yerel Kalkınmaya...
Dinar Belediye Meclisi Nisan Toplantısında Kritik Kararlar: İlçenin Geleceği İçin Yeni Adımlar
Dinar Belediye Meclisi Nisan Toplantısında Kritik Kararlar: İlçenin...
Afyonkarahisar’da imalatçıya can suyu: İstihdam desteğinde başvurular başladı
Afyonkarahisar’da imalatçıya can suyu: İstihdam desteğinde başvurular...
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar’da Emeklilik Tepkisi: “17-20 Yıllık Fark Adaletle Bağdaşmıyor”
Afyonkarahisar’da Emeklilik Tepkisi: “17-20 Yıllık Fark Adaletle...
AFYON OTOGARA GECE SERVİSİ
AFYON OTOGARA GECE SERVİSİ
Afyon'da Bir İlk! 220 Sporcu Korfbol İçin Sahada
Afyon'da Bir İlk! 220 Sporcu Korfbol İçin Sahada
Atso Depremzedeler için yardım topladı
Atso Depremzedeler için yardım topladı

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber